Kulturzon till H22 City Expo!

Den 3 juni har vi fått förmånen att presentera Kulturzon på bästa läge i centrala Helsingborg. Mitt på Stortorget hittar ni Familjen Helsingborgs Destinationspaviljong och där kommer vi denna dag att bjuda på bland annat jazzmusik (i samverkan med Fridhems Folkhögskola) och en fantastisk utomhus konstutställning i ett tillfälligt utställningsrum (med Ilona Popermajer och Galleri Tapper-Popermajer). Dessutom smakprov från Teckomatorps stationscafé.

Vi kommer under dagen att berätta för alla besökare om vad som gör Teckomatorp till en spännande destination och varför det är superintressant att välja ett konferenserbjudande från Kulturzon Konferens & Event. H22 erbjudande: Om du senast den 31 september bokar ett möte för din grupp under 2022 så välkomnar vi var femte deltagare i gruppen helt utan kostnad – och detta gäller även mat och dryck!

Från Svalöv till Helsingborg, presenterar Fridhems folkhögskola en kvartett av högsta klass. Med fokus på samspel och sväng, bjuder kvartetten på egna tolkningar av låtar från den amerikanska sångboken.

Musiker:

Signe Misgeld – Sång
Sven Scheibenpflug – Gitarr
Alexander Liljeberg – Kontrabas
Max Junstrand – Trummor

Ilona Popermajer, en hängiven heltidsartist sedan 30 år tillbaka, har en mycket personlig stil. Hennes medium är akryl på duk eller papper, och hennes verk handlar ofta om känslor, eller hur människor förhåller sig till varandra. Många av hennes målningar är komplexa och delvis abstrakta till sin karaktär.

Målningarna är mycket uttrycksfulla och med en ensam och sårbar underton. Det är svårt att undgå det starka och högst personliga känsloinnehållet i bildspråket. Men ibland är hennes verk fulla av ironi, bus och lekfullhet.