Mötesplats Kulturzon

Du erbjuds spännande lokaler för evenemang och konferens i Teckomatorps gamla tågstation. Arrangera ditt nästa möte eller besök något av våra evenemang, mitt i Skåne.

Fikasugen? Vi föreslår ett besök på unika Teckomatorps stationscafé. Eftermiddagsöppet för lite lyxigare helgfika.  

Konstintresserad? Besök www.tapper-popermajer.com för att läsa mer om vad stationshuset kan erbjuda dig.

Om Teckomatorps station och Kulturzon Teckomatorp

(Text om Teckomatorp och om Teckomatorps station kommer inom kort) 

Ett Leader-projekt kallat Kulturzon Teckomatorp initierades 2010 av Galleri Tapper-Popermajer med stöd från EU och Svalövs kommun. Dess grundläggande tanke var att förändra en negativ bild av Teckomatorp till något positivt genom att uppmuntra till olika former av kulturella aktiviteter.  

Sedan ett antal år har projektets grundtanke inlemmats som en naturlig del av de verksamheter som bedrivs i stationshuset. Galleri Tapper-Popermajer skapade en kulturzon och en mångfacetterad mötesplats för olika kulturella aktiviteter i en obygd där det tidigare knappt fanns någon kultur. Idag erbjuder Kulturzon och Teckomatorps station en mångfald olika aktiviteter, alltifrån kulturella evenemang, kursarrangemang till spännande möten och konferenser.

Destination Teckomatorp

Daiva Rauktyte är sedan hösten 2021 inhyrd av Kulturzon som projektledare/konsult och ansvarig för destinationsutveckling. På bilden tillsammans med Hans Tapper från Galleri Tapper-Popermajer. Daiva är egen företagare inom event och konferens, tidigare under 13 år i Vilnius och numera i enskild firma med Skåne som bas.