Evenemang i stationshuset, Teckomatorp

Kulturzon erbjuder många olika typer av aktiviteter. Här kan du anmäla dig till våra kommande evenemang!

aktuellt just nu

"Giftskandalen 1975" (27 nov)

Jenifer Malmqvist regissör och manusförfattare till ”Giftskandalen 1975” berättar om seriens tillkomst och om researcharbetet bakom manuset, med hjälp av bilder från arkiven. I samarbete med SR, Sveriges Radio.

Gratis biljetter: https://billetto.se/e/mot-jenifer-malmqvist-giftskandalen-1975-biljetter-754275
Begränsat antal platser! Teckomatorps stationscafé erbjuder fika och förfriskningar!

Mer info: https://sverigesradio.se/artikel/sissela-benn-i-ny-dramaserie-om-giftskandalen-i-teckomatorp

Ett smörrebrödsparty för din grupp

Bjud in dina vänner till våra mysiga lokaler för att njuta dansk hygge och en härlig selektion av härlagade lyxiga danska smörrebröd! I priset ingår välkomstbubbel och en passande efterrättsfika. Välkomna! Vi berättar den spännande historien om tågen och Teckomatorp. Specialvisning av aktuell konstutställning ingår.

Pris 295,- per person om ni är fler än 4 personer.
Kontakta oss med era önskemål, frågor och förslag på datum och tid!

Hygge! Smörrebröd! (6 nov)

Söndag den 6e november mellan kl 12-16 bjuder vi in dig till våra mysiga lokaler för att frossa i dansk hygge och för att njuta en härlig selektion av härlagade lyxiga danska smörrebröd! Din biljett till evenemanget köper du på Billetto. I priset 295,- ingår även välkomstbubbel och en passande efterrättsfika.

https://billetto.se/e/hygge-smorrebrod-biljetter-734532

Till och med den 27 oktober har vi en Early-Bird special där 30% av biljett-priset dras ifrån i kassan oavsett hur många biljetter du köper! Bokar du 4 eller fler biljetter erhåller du 30% rabatt även därefter!

En alldeles egen Afternoon Tea!

En magisk tidsresa i våra mysiga lokaler. Bjud in dina vänner till en klassisk Afternoon Tea i Teckomatorps gamla stationshus! Avkopplande atmosfär och historiskt intressant miljö. Salta snittar och pajer, bubbel, nybakade scones med smarriga pålägg och en selektion av söta härlagade bakverk! Vi berättar den spännande historien om tågen och Teckomatorp. Specialvisning av aktuell konstutställning ingår.

Pris 295,- per person om ni är fler än 4 personer.
Kontakta oss med era önskemål, frågor och förslag på datum och tid!

Afternoon Tea i Teckomatorp (9 okt)

Välkommen till Teckomatorps gamla stationshus där vi den 9 oktober dukar fram en överdådig Afternoon Tea enligt konstens alla regler! Avkopplande atmosfär och historiskt intressant miljö. Salta snittar och pajer, bubbel, nybakade scones med smarriga pålägg och en selektion av söta härlagade bakverk!

Klicka på rubriken för att boka dina biljetter (endast 30 platser)!

Anders Gröön: Untitled (3 sep - 6 nov)

Galleri Tapper-Popermajer bjuder in till en större utställning med många nya verk av Göteborgs-baserade konstnären Anders Gröön. Hjärtligt välkomna till galleriet lördagen den 3 september kl 11-15, bubbel med tillbehör serveras.

Mer information gällande Grööns konstnärskap hittar du om du klickar på rubriken

tidigare evenemang

Romantisk salong med Afternoon Tea (16 juli)

Nordiska och franska toner möts i ett program med romanser framförda av den franska mezzosopranen och scenkonstnären Dominique Hoff, ackompanjerad av pianisten Karin M Nilsson. Dominique har hyllats för sina sceniska verk på Studio le Regard du Cygne i Paris, uppbyggda kring Lieder och romanser. Karin är konstnärlig ledare för Göteborgs Liederkollektiv som verkar för att förnya och bevara liederkonsten. De har båda fått sin musikaliska skolning i Paris och möts nu för att musicera i den svenska högsommaren.

Klicka på rubriken för att boka dina biljetter (endast 30 platser)!

Kulturzon, konst och musik till H22 City Expo (3 juni)

En hel dag i juni månad har vi fått förmånen att presentera Kulturzon på bästa läge i centrala Helsingborg. På Stortorget hittar ni Familjen Helsingborgs häftiga Destinationspaviljong och där kommer vi att bjuda på jazzmusik, härlig konst och smakprov från stationscaféet. Vi kommer att berätta om vad som gör Teckomatorp till en spännande destination och varför det är superintressant att välja ett konferenserbjudande från Kulturzon Konferens & Event.

Ilona Popermajer: Under ytan (14 apr - 29 maj)

Missa inte denna utställning där du kan ta del av ett mycket personligt konstnärskap. Expressivt, krävande och suggestivt. Mer information gällande Popermajers konstnärskap hittar du om du klickar på rubriken

Kubiken: Jazz i stationsträdgården (16 apr)

Invigning av Kubiken. Merlå jazz-trio gästar Kubiken från kl 16 (Teckomatorps station)

Kubiken: Anna Krantz (14 apr - 18 apr)

Invigning av Kubiken. Anna Krantz som studerar fri konst på Östra Grevie folkhögskola ställer för första gången ut sin konst för allmänheten. Vernissage 14/4 kl 19-22 i Kubiken (Teckomatorps station)

Att upptäcka Kerstin Nilsson (20 nov)

Efter mer än 20 år som gallerist finner jag det extra tillfredsställande att upptäcka nya talanger som inte tidigare exponerat sitt konstnärskap för världen. Det är lite som att vaska guld, mycket sandkorn men när det blänker till så blir man väldigt glad! Precis detta hände med Kerstin Nilsson.
Kerstin har målat i det fördolda i mer än 30 år och nu vill jag bjuda in dig till Kulturzon och Teckomatorps station för att ta del av hennes första konstutställning någonsin! Vernissage äger rum lördagen den 20 november kl 10-15 i konstnärens närvaro. Hjärtligt välkommen till en fantastisk utställning och en debut som jag är säker på kommer att följas av många fler utställningar!
Kommande veckor är våra publika öppet-tider lördagar och söndagar kl 10-15. Kontakta oss gärna om du vill besöka utställningen en annan dag/tid.

Creative portraits: expressing yourself through watercolour

Learn how to sketch expressive portraits by discovering fun and exciting techniques using ink and watercolour

Workshops med Clare: Nu kan du anmäla dig till en kreativ kurs i Kulturzonens regi. Under nov-dec träffas vi på Teckomatorps station vid fem tillfällen (fredagar kl 18) och har det mysigt, inspireras och lär oss nya färdigheter! Kaffe och fikabröd ingår i kursavgiften och detsamma gäller allt kursmaterial. Antalet deltagare är begränsat till tolv.

Clare Körmöczy har många års konstnärlig och pedagogisk utbildning och har arbetat med att lära ut konst i Storbrittanien, Shanghai - och just nu i Malmö. Kursen kommer att avhållas mestadels på engelska men detta bör absolut inte avskräcka någon från att anmäla sig - bilder är ett universellt språk!

Varför inte gå på kurs tillsammans med en eller flera vänner? Hur trevligt som helst!

1. Den expressiva linjen, rita porträtt (12 nov)
    (The fundamentals of portrait drawing. Contour drawing activities. Capturing light and shadow)

2. Skissa med akvarellfärg, grunderna (19 nov)
    (Ink wash and glaze techniques. Colour theory)

3. Skissa med akvarellfärg, sinnesstämning och atmosfär (26 nov)
    (Watercolour special effects)

4. Måla porträtt med akvarellfärg (3 dec)
    (Combining techniques in a final portrait illustration)

5. Avslutningsträff, vi gör julkort tillsammans, använder teknikerna vi lärt och firar att det snart är jul (10 dec)

Teckomatorps Lilla Grova

Nybakat varje vecka, alltid på en lördag! Via länkarna nedan kan du reservera din egen Teckomatorps Lilla Grova så du inte riskerar stå utan. En smarrig limpa kostar endast 60,- och hämtas/betalas med kort eller Swish på Teckomatorps Stationscafé & Bistro. Välkommen med din bokning (och ja, du får gärna boka mer än en limpa).

En upplevelsekväll med Yoga och musik (11 nov)

Vi inleder med en hel timmes yoga-session tillsammans med spännande yogaläraren Slavik Sevastjanov från Malmö. Därefter får vi uppleva en improviserad performance med musik som Slavik själv har skapat (ca 30 min). Kvällen avslutas med en gemensam te-ceremoni. Ingen tidigare erfarenhet krävs! Ta med din yoga-matta och en filt.

OBS Evenemanget är begränsat till endast 12 deltagare! Evenemanget avhålles på engelska, men du kan utan problem delta i evenemanget helt utan engelska språkkunskaper.

Det allra senaste från Studio Popermajer (16 okt - 31 okt)

Välkommen till en utställning med nya härliga konstverk från Studio Popermajer som lyser upp din höst och värmer både själ och hjärta! Fantastiskt bra priser och vi vill nu bjuda in dig till ett äventyr och en upptäcksresa i en väldigt spännande bildvärld. Kanske förälskar du dig i något verk som kan hitta hem till dig lagom till jul?
När du besöker utställningen kan du även passa på att äta frukost eller fika på Teckomatorps Stationscafé! Utställningen inleds lördag den 16 oktober och utställningen pågår endast till den 31 oktober.
Öppettider är lör-sön 10-15 (samt efter förfrågan även andra tider). Alla är hjärtligt välkomna, såväl gammal som ung, även barn.

Deckarafton - boklansering

Efterlängtad uppföljare till Råttan! Nu lanseras spänningsromanen BIG och det uppskattade författarparet besöker Teckomatorps stationscafé och Kulturzon på sin stora lanseringsturné runt Sverige! Välkommen på en kriminellt spännande deckarafton med en personlig presentation med de båda författarna av Råttan och BIG! Boksignering!

Vi serverar småplock. Möjlighet till fika. Arrangemanget är kostnadsfritt och alla är hjärtligt välkomna. Lämpligt för alla vuxna och för barn äldre än 10 år.

Författarparet Kerstin & Johan Höfler debuterade år 2017 med spänningsromanen Råttan som kom ut år 2020 i en uppdaterad form, Råttan black edition. Kerstin är barnpsykiater och ekonom, Johan är polis och socionom. Båda har erfarenhet från arbete på olika myndigheter, bland annat Arbetsförmedlingen där de varit chefer.

Torsdagkväll på stationscaféet med Lisbeth Görloff 22/7 2021

Välkomna till Teckomatorps stationscafé & bistro för att avnjuta en inspirerande sommarkväll. Är kvällen vacker så sitter vi utomhus och njuter, annars dukar vi fram i våra rymliga lokaler! Kvällens huvudperson är spännande konstnären Lisbeth Görloff som presenterar sin utställning som just nu hänger på stationshusets väggar och hon demonstrerar även live hur hon går tillväga när hon skapar sina underbara stilleben i olja på duk med gammal teknik (besök gärna http://www.gorloffart.se). Evenemanget förbokas och antalet platser är begränsat. Barnvänligt från ca 10 års ålder. Evenemanget är kostnadsfritt, den goda stämningen och de spännande upplevelserna bjuder vi på!

Motorfrukost med TT Motor

Lördag 21 augusti, 28 augusti, 4 september, 11 september anordnas motorfrukost med TT Motor, missa inte tillfället till en trevlig morgonstund! Motorfrukost serveras från klockan 08.30, alla är hjärtligt välkomna!

Byaloppis vid Teckomatorps Station

En perfekt sommaraktivitet för hela familjen! Här kan du sälja dina gamla pryttlar och kanske även köpa nya gamla pryttlar!

Kulturzon och Teckomatorps Stationscafé & Bistro erbjuder byaloppis en gång i månaden på Stora Torg i Teckomatorp vid den gamla stationsbyggnaden. I din anmälningsavgift ingår monterat säljbord (ca 80x140cm), stol, säljplats och tillgång till toalett och trådlöst internet.

Du kan reservera plats kl 11-14 eller kl 14-17. Du kan såklart även välja att boka två säljtider och då kan du vara kvar hela dagen med dina prylar! För de som bokar två säljtider så ingår kaffe och fikabröd för 100,- i avgiften.

Om evenemanget blir inställt erbjuds du ett nytt loppisdatum, eller om du så önskar, en gåvocheck som kan användas som betalning i Stationscaféet.

Stationscaféet har öppet och erbjuder loppisfika kl 11-17 för både säljare och loppisbesökare!

MED BILD

Detta är rubriken

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.